Over Jacco Farla

Gun jezelf iedere week een rustpunt met andere mannen

Ik mediteer dagelijks. Het helpt mij om te voelen wat er in mij leeft, en daarmee ook om te kiezen om sommige dingen anders te doen. Tijdens het mediteren krijg ik mezelf goed in beeld, mijn mooie kanten en ook de dingen waar ik minder blij mee ben. Alles wat ik in beeld krijg laat ik dan waar zijn. Daardoor verzacht ik en word ik liefdevoller, naar mezelf en naar anderen. Daardoor ben ik ook een gelukkiger mens geworden.

Ik heb in de loop der jaren geleerd dat je instructie en begeleiding nodig hebt om op een goede manier te leren mediteren. Van 2014 tot 2017 heb ik de basistraining gevolgd bij de School voor Zijns­oriëntatie in Utrecht. In 2017-2018 heb ik daar ook een leergang over meditatie gevolgd. Sindsdien begeleid ik af en toe meditaties en daar word ik heel blij van. In september 2019 ging ik met een mannenreis naar Tanzania, en ook daar heb ik een meditatie begeleid. Dat was voor mij het moment waarop ik voelde hoe fijn het is om samen met mannen te mediteren.

De woorden die bij mij passen zijn waarheid, liefde en schoonheid. Door alles waar te laten zijn wat er in mij leeft, kan ik waarachtiger leven en ontstaat er een diepe rust in mij. Ik voel dat liefde voor deze wereld mij ertoe brengt om deze meditatieavonden te organiseren. De speciale liefde voor mannen heb ik gezien bij Ralph Nelissen, die de mannenreis naar Tanzania begeleidde. Hij leerde mij hoe belangrijk het voor mij is om samen met andere mannen te werken aan mijn eigen ontwikkeling. Schoonheid zie ik vooral in de natuur, bijvoorbeeld in de bossen rondom Amersfoort. En door zelf te beeldhouwen creëer ik op mijn eigen manier schoonheid.

Ik woon sinds eind 2018 samen met mijn lieve vrouw Berdine en haar twee mooie zoons in het Soesterkwartier in Amersfoort.